هدف جمهوری اسلامی ایران ایجاد جاده ارتباطی از تهران به عراق و سوریه با دریای مدیترانه است؟

روزنامه بریتانیایی گاردین هفته گذشته در گزارشی نوشت که شبهنظامیان شیعه «حشد الشعبی» آخرین مراحل نقشه مشارکت خود را در عملیات موصل طرحریزی میکنند.این گزارش خاطرنشان میکند که شبهنظامیان شیعه، نقش مستقیمی در حمله به موصل به منظور آزادسازی آن از تصرف «حکومت اسلامی» نخواهند داشت تا به ساکنان سنیمذهب شهر این اطمینان داده شود که هدف از این عملیات، انگیزه مذهبی نیست.
شبهنظامیان «حشد الشعبی» (بسیج مردمی) نقش ایجاد مانع را از طرف غرب موصل ایفا خواهند کرد به گونهای که جلوی فرار شبهنظامیان «حکومت اسلامی» را به آخرین پایگاه بزرگ خود یعنی شهر رقه سوریه، بگیرند.
گاردین نوشته است که شبهنظامیان شیعه با وارد نشدن به شهر موصل، دستشان برای تحقیق یکی از برجستهترین اهدافشان باز خواهد بود که عبارت است از، تامین منطقه نفوذی در عراق و سوریه که به دریای مدیترانه منتهی میشود.
پس از ۱۲ سال جنگ در عراق و همچنین جنگهای خونین چند سال اخیر در سوریه، ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری، به تامین جادهای زمینی نزدیک شده که قدمهایش را در منطقه تثبیت کند؛ جادهای که شاید شیوه حضور جمهوری اسلامی را در مناطق عربی تغییر دهد.
یک مقام اروپایی که نقش ایران را در جنگهای پنج سال اخیر رصد میکند، در این باره میگوید: «آنها با جدیت برای محقق کردن این هدف تلاش میکنند».
این مقام مسئول که خواسته نامش فاش شود، افزوده است: «ایرانیها قادر خواهند بود هر زمان که بخواهند، نیرو و مهمات را میان دریای مدیترانه و تهران، انتقال دهند و این کار را از راههای امنی انجام خواهند داد که خود یا نمایندگانشان، امنیت آنها را تامین میکنند».
گفتوگوها با مسئولان منطقهای، افراد ذینفوذ عراقی و ساکنان شمال سوریه، نشان از آن دارد که این جاده زمینی، به شکلی آهسته از سال ۲۰۱۴ در حال شکلگیری است. این جاده پیچیده است، از بخش عربی عراق میگذرد، به شمال سوریه میرود و با عبور از شمال حلب که در آن ایران اکنون نیرو مستقر کرده، به شمال شرق سوریه میرسد.
ترکیه مخالف این طرح ایران است؛ بیشتر به دلیل رابطه ایران با حزب کارگران کردستان (پ. کا. کا) زیرا بخش بزرگی از طرح ایران، با مناطق کُرد سوریه مرتبط است.
به نوشته گاردین، مسئولان بلندپایه دولتی و امنیتی از تهران، بغداد و دمشق که تابع سیاستهای خارجی ایران و سپاه قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسدران هستند، جزئیات این طرح را وضع کردند. این طرح شامل تغییراتی جمعیتی در بعضی از مناطق است که شاهد روی دادن آن در مرکز عراق هستیم و در شمال سوریه هم روی خواهد داد. اجرای این طرح به شدت به حمایت مجموعهای بزرگ از متحدان تکیه دارد که بسیاری از آنها، با اصل طرح آشنایی ندارند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر