۱۳۹۳ مرداد ۹, پنجشنبه

آمریکا از آزار پیروان مذاهب غیرشیعه در ایران انتقاد کرد


آمریکا نسبت به آزار اقلیت‌های مذهبی در جهان هشدار داد. گزارش سالانه این کشور درباره آزادی‌های مذهبی حاکی از آزار پیروان مذاهب غیرشیعه در ایران و محدودیت‌هایی است که به آنان در مورد پرداختن به آداب دینی‌شان تحمیل می‌شود.

گزارش سال ۲۰۱۳ وزارت امور خارجه آمریکا درباره آزادی‌های مذهبی روز دوشنبه (۲۸ ژوئيه / ۷ مرداد) انتشار یافت. این گزارش بیش از هر چیز نسبت به بیرون راندن فزاینده اقلیت‌های مذهبی از کشورهای مختلف جهان هشدار می‌دهد.
در این گزارش آمده است: «تقریبا در هر گوشه دنیا میلیون‌ها مسلمان، مسیحی، هندو و پیروان ادیان دیگر بخاطر ایمان و عقیده مذهبی خود مجبور به ترک وطن خود شده‌اند.»
طبق این گزارش، سال ۲۰۱۳ "بزرگترین موج بیرون راندن پیروان اقلیت‌های دینی در عصر جدید" اتفاق افتاده است.
«جو تهدیدآمیز علیه اقلیت‌ها توسط حکومت ایران
بخشی از گزارش وزارت امور خارجه آمریکا به بررسی وضعیت اقلیت‌های مذهبی در ایران اختصاص دارد. در این گزارش آمده است که مقامات جمهوری اسلامی در ایران محدودیت‌های سختی را برای پیروان مذاهب غیر از مذهب رسمی حکومت قائل می‌شوند؛ آنان پیروان تقریبا همه مذاهب غیرشیعه را تهدید و بازداشت کرده، آزار می‌دهند.
این گزارش می‌گوید که جمهوری اسلامی به افرادی که به جامعه مسیحیان و جامعه زرتشتیان پیوسته‌اند، یا افراد دستگیرشده‌ای که به این دو گروه اقلیت مذهبی تعلق دارند، در زمینه پرداختن به آداب و مناسک مذهبی‌شان محدودیت‌هایی را تحمیل می‌کند.
بر پایه این گزارش، سخنان و عملکردهای مقامات جمهوری اسلامی فضایی ترسناک برای پیروان تقریبا همه مذاهب غیر شیعه ایجاد کرده است، بخصوص برای بهاییان، دراویش، مسیحیان پروتستان، یهودیان و شیعیانی که مواضع رسمی حکومت را نمی‌پذیرند. مسیحیان و بهاییان از بازداشت‌های خودسرانه، حبس‌های طولانی و مصادره اموال خود گزارش داده‌اند.
این گزارش همچنین از رسانه‌های تحت کنترل حکومت جمهوری اسلامی انتقاد می‌کند که به تبلیغ منفی علیه اقلیت‌های مذهبی بخصوص بهاییان ادامه می‌دهند.
طبق این گزارش، همه اقلیت‌های مذهبی به درجات مختلف از تبعیض‌هایی که به طور رسمی بخصوص در عرصه‌های اشتغال، آموزش و مسکن اعمال می‌شود، رنج می‌برند؛ بهاییان همچنان یا از دانشگاه‌ها اخراج می‌شوند یا اصلا اجازه تحصیل در دانشگاه‌ها را نمی‌یابند.
گزارش‌هایی از تبعیض و سوء استفاده‌های اجتماعی به دلیل تعلقات مذهبی وجود داشته که می‌گوید پیروان مذاهب غیرشیعه از سوی جامعه مورد تبعیض قرار می‌گیرند و عواملی از جامعه فضای تهدیدآمیزی علیه آن‌ها ایجاد می‌کنند.
در گزارش وزارت امور خارجه آمریکا آمده است که عملکردهای دولت علیه غیرشیعیان جوی را بوجود آورده که در آن عواملی در جامعه فکر می‌کنند اگر اقلیت‌های مذهبی را آزار دهند بی‌کیفر باقی می‌مانند.
نگرانی از وضعیت مسیحیان در خاورمیانه
وزارت امور خارجه آمریکا با توجه به جنگ داخلی در سوریه و قدرت گرفتن اسلام‌گرایان در عراق بخصوص در رابطه با وضعیت مسیحیان در خاورمیانه ابراز نگرانی کرده است.
در گزارش سالانه این وزارتخانه آمده است که صدها هزار مسیحی سوری از دست "خشونت نیروهای نظامی دولت و نیروهای افراطی گوناگون" از کشور گریخته‌اند؛ در شهر حمص زمانی یکصد و ۶۰ هزار مسیحی زندگی می‌کردند، اما شمار مسیحیان این شهر هم اکنون به یکهزار نفر رسیده است.

خانواده‌ای مسیحی از عراق که از شهر موصل گریخته و به روستای قرقوش در نینوا پناه آورده است


همچنین این گزارش می‌گوید که جامعه مسیحیان در عراق در سال‌های اخیر کوچک شده و شمار اعضای آن به ۳۰۰ هزار نفر رسیده است. طبق برآوردهای موجود پیش از این ۵۰۰ هزار نفر مسیحی در عراق می‌زیستند.
البته گزارش وزارت امور خارجه آمریکا پیش از آن نوشته شده که هزاران مسیحی از ترس عملیات تروریستی "دولت اسلامی" از شهر موصل واقع در شمال عراق فرار کنند.
وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرده که مسلمانان شیعه عراق نیز به شدت از حمله‌های شبکه تروریستی القاعده و دیگر گروه‌های افراطی آسیب می‌بینند.
اوضاع نگران‌کننده در آفریقا، آسیا و اروپا
در گزارش وزارت امور خارجه آمریکا آمده که در مصر نیز بارها به کلیساها و نیز به خانه‌ها و مغازه‌های مسیحیان حمله کرده‌اند، آن‌ها را غارت کرده و آتش زده‌اند.
افزون بر این، وزارت امور خارجه آمریکا در مورد درگیری‌های خونین بین مسیحیان و مسلمانان در آفریقای مرکزی، که باعث آوارگی بیش از یک میلیون نفر شده ابراز نگرانی عمیق کرده است.
در گزارش این وزارتخانه اشاره شده که در نیجریه گروه اسلام‌گرای بوکو حرام دست به آزار و ترور مسیحیان و مسلمانان میانه‌رو می‌زند.
این گزارش همچنین به خشونت مداوم علیه اقلیت مسلمان در میانمار (برمه) می‌پردازد که موجب شده از سال ۲۰۱۲ تا کنون ۱۴۰ هزار نفر روستاهای خود را ترک کنند. اگرچه دولت میانمار در این میان بیش از پیش به حقوق بشر توجه می‌کند، اما هنوز هم "سخنرانی‌های مملو از نفرت" و "تبعیض" در این کشور وجود دارند که در خدمت بهره‌برداری سیاسی از اختلافات میان بودایی‌ها و مسلمانان هستند.
گزارش وزارت امور خارجه آمریکا در کنار ایران از یک سری از کشورها به طور ویژه انتقاد کرده است. بخصوص از کره شمالی به دلیل "ممنوعیت مطلق سازمان‌های مذهبی و مجازات‌های سنگین برای فعالیت‌های مذهبی ممنوع" انتقاد شده است.
در یک جای گزارش نام ایران، چین، کوبا، عربستان سعودی و سودان به عنوان کشورهایی آمده که مردم آن از آزادی مذهبی برخوردار نیستند.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، دوشنبه هنگام معرفی این گزارش گفت: «وقتی ۷۵ درصد مردم دنیا در کشورهایی زندگی می‌کنند که در آن‌ها به آزادی مذهب احترام گذاشته نمی‌شود، پس ما هنوز راهی طولانی در پیش داریم.»
آمریکا همچنین از رشد یهودی‌ستیزی و اسلام‌ستیزی در اروپا انتقاد کرده است. در گزارش وزارت امور خارجه آمریکا آمده است: «این نشان می‌دهد که نبود رواداری تنها محدود به کشورهایی نمی‌شود که در آن‌ها جنگ و کشمکش‌های شدید وجود دارد.»
این گزارش پیش از تظاهرات در اروپا علیه حملات نظامی اسرائيل به نوار غزه نوشته شده است. شرکت‌کنندگان در تظاهرات علیه جنگ غزه در پاریس به کنیسه‌ها حمله برده و در برلین شعارهای ضدیهودی سر دادند.

۱۳۹۳ مرداد ۷, سه‌شنبه

قدیمیترین سنگ نوشته ی قاره ی آسیا در سرپل ذهاب_کرماشان در معرض نابودی


نابودی تدریجی سنگ نوشته 4 هزار و800 ساله "پاتیر"کرماشان
سنگ نوشته 4 هزار و 800 ساله قرار گرفته روی کوه «پاتیر» در سرپل ذهاب استان کرماشان به دلیل کم توجهی در حال تخریب است
به‌ گزارش روزنامه ایران سنگ نوشته 4 هزار و 800 ساله قرار گرفته روی کوه «پاتیر» در سرپل ذهاب استان کرماشان، به دلیل کم توجهی در حال تخریب است، این درحالی است که‌ این اثر باستانی از قدیمی‌ترین نقش برجسته‌های جهان است که در 120 کیلومتری کرماشان و در شهرستان سرپل‌ذهاب بر صخره‌ای معروف به «میان‌کل» قرار دارد.
علیرضا مرادی بیستونی، از مسئولان میراث فرهنگی استان کرماشان می‌گوید نقش برجسته آنوبانی نی قدیمی‌ترین نقش برجسته خاورمیانه و از کهن‌ترین نقش برجسته‌های جهان به شمار می‌آید که شبیه به کتیبه داریوش بزرگ در بیستون است و اگرچه اهمیت تاریخی و جاذبه گردشگری این نقش بالاست و همگی متفق القول بر ارزش آن تأکید کرده‌اند، اما که امروز از همین اثر با ارزش در واقع چیزی باقی‌نمانده است.
بنا بر این گزارش این اثر سال‌ها در مجاورت دستشویی یکی از مدارس شهرستان سرپل ذهاب قرار داشت و با بی‌توجهی کامل مسئولان سازمان میراث فرهنگی استان کرماشان مواجه بود و کوچکترین توجهی به آن نشده است.


























Sluta gilla


۱۳۹۳ مرداد ۵, یکشنبه

زبان کوردی را بنیادین بسازیم


دیالکتهای زبان کوردی به این شیوه است. لازم و ضروریست که زبان کوردی متشکل از تمام لهجه های آن باشد. کلمات کاربردی اصیل تمام ساکنین سرزمین کوردستان در این زبان باید مشخص و نمایان باشد. در غیر هیج لهجه ای نمی تواند نمایندگی زبان کوردی را به عهده بگیرد. سرزمین ما کوردستان متشکل از لهجه های متفاوتی است که هر کدام از این لهجه ها در جغرافیای مشخص شده کوردستان شهرهای بسیاری را در بر میگیرند.
زبان‌شناسی به مفهوم جدید آن، علمی نسبتاً نوپا بوده که قدمتی تقریباً یک صد ساله دارد، اما مطالعات تخصصی درباره زبان به چند قرن پیش از میلاد بازمی‌گردد، یعنی زمانی که پانینی قواعدی برای زبان سانسکریت تدوین کرد. در زبان‌شناسی، ابعاد مختلف زبان در قالب حوزه‌های صرف، نحو، آواشناسی، واج‌شناسی، معناشناسی، کاربردشناسی، تحلیل گفتمان، زبان‌شناسی تاریخی-تطبیقی، رده‌شناسی، زبان و نیز حوزه‌های بینارشته‌ای مانند جامعه‌شناسی زبان، روانشناسی زبان، عصب‌شناسی زبان، زبان‌شناسی قضایی، زبان‌شناسی بالینی، زبانشناسی تحلیلی و زبان و منطق بررسی می‌شوند. از آنجا که زبان یک پدیده پیچیدهٔ انسانی و اجتماعی‌ست، برای مطالعهٔ جامع و دقیق آن، بهره‌گیری از علوم مرتبط دیگر الزامی به نظر می‌رسد. در واقع، مطالعهٔ فراگیر زبان، رویکردی چندبعدی را می‌طلبد. بنابراین، زبان‌شناسی علاوه بر مطالعه جنبه‌های توصیفی و نظری زبان به ابعاد کاربردشناختی، روان‌شناختی، مردم‌شناختی، اجتماعی، هنری، ادبی، فلسفی و نشانه‌شناختی زبان توجه می‌کند. به عبارتی می توان گفت زبان‌شناسی معاصر، حوزه‌های مطالعاتی بسیار گسترده‌ای را شامل می‌شود که توجه دانش پژوهان و دانشمندان گوناگونی را با ذائقه‌های علمی متنوعی به خود جلب نموده‌است. در همین راستا، مطالعاتی مانند رابطه و تعامل بین زبان و ذهن، زبان و شناخت، زبان و رویکردهای فلسفی، زبان و قوه تعقل، زبان و منطق، دانش ذاتی، یادگیری زبان اول، کاربرد زبان و محیط زیست، زبان و قانون، زبان و هوش مصنوعی، زبان و فرهنگ، زبان و جامعه، زبان و تکامل انسان، زبان و سیاست، زبان و تفکر و دیگر نشانه‌های ارتباطی می‌توانند زیر مجموعه‌های رشتهٔ زبان‌شناسی تلقی شوند.
کسی را که به بررسی‌های زبان‌شناختی می‌پردازد، «زبان‌شناس» می‌نامند. برخلاف تصور عمومی، لزومی ندارد زبان‌شناس به چندین زبان تسلط داشته باشد. مهم آن است که بتواند پدیده‌های زبان‌شناختی همچون واژه، هجا، گروه نحوی و معنا را کندوکاو نماید و بازبشکافد. نکته دیگر آنکه کار زبان‌شناس همچون سایر کسانی که با علم سروکار دارند، تجویز نیست، بلکه توصیف است.

۱۳۹۳ مرداد ۲, پنجشنبه

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز روز گذشته (غروب چهارشنبه ۱ مرداد) در جمع گروهی از دانشجویان حامی خود خواهان مسلح کردن همه‌ی فلسطینی‌ها شد و گفت: «علاقه‌مندان به سرنوشت ملت فلسطین‌ باید کرانه باختری را مثل غزه مسلح کنند.»


سیدمحمد خاتمی: شرکت در راهپیمایی قدس مسئولیت اسلامی و انسانی است
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز روز گذشته (غروب چهارشنبه ۱ مرداد) در جمع گروهی از دانشجویان حامی خود خواهان مسلح کردن همه‌ی فلسطینی‌ها شد و گفت: «علاقه‌مندان به سرنوشت ملت فلسطین‌ باید کرانه باختری را مثل غزه مسلح کنند.»
او هم‌ چنین تاکید کرده که «تنها علاجی که تا قبل از نابودی اسراییل وجود دارد، مقاومت قاطع و مسلحانه است».
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی انتخاب سیدمحمد خاتمی گفت، شرکت در مراسم راهپیمایی روز قدس نشانه تعهد، انسان‌دوستی و مسئولیت اسلامی و انسانی همه کسانی است که حق را پاس می‌دارند و باطل و بیداد را محکوم می‌کنند.
نقش ایران هر سال در فلسطین در هفته های پایانی ماه "مبارک رمضان" برای همصدا کردن افکار عمومی در روزی که جمهوری آن را روز قدس نامید نباید نادیده گرفت.. اگر تاریخ جنگهای فلسطین و اسراییل را در سالهای گذشته مرور کنیم متوجه دستهای پنهان جمهوری اسلامی در این جنایتها خواهیم شد..این نشان دهنده نفوذ جمهوری اسلامی در گروههای فلسطینی است.این در حالی است که افکار عمومی و اصحاب رسانه و سیاستمداران نیز نقش ایران در این بازی جنایتکارانه را نمی بینند.. روز قدس و کشیدن ملت در خیابانها هر سال جان صدها زن و کودک بی گناه فلسطینی را می گیرد. این ملت بی گناه بازیچه دست گروههای فلسطینی و جمهوری اسلامی شده اند.بازی خونین جمهوری اسلامی در فلسطین باعث شده که کوبانی که در محاصره داعش قرار دارد فراموش شود و همه نگاه به سمت فلسطین باشد.برق واب شهر 500 هزار نفری کوبانی توسط داعش قطع شده است و زنگ خطر روی دادن یک فاجعه انسانی در این شهر به گوش می رسد کوردهای کوبانی از نهادهای بین الملی قطع امید کرده اند و به مردم خود از پیر و جوان و زن و مرد برای دفاع امید بسته اند.چرا کوبانی ؟؟ چرا بشار اسد نه؟؟؟ داعش هم بخشی از بازی جمهوری اسلامی برای پیشبرد اهدافش در منطقه است.متاسفانه این نقش پنهانی که روزهای خونینی را برای خاورمیان به همراه دارد از افکار عمومی دور مانده است.برپایی بلندوگوهای دولتی در جمعه پایانی ماه "مبارک رمضان "در سطح شهر و نمایش بی شرمانه حضور در خیابانها به قیمت کشتار زن و کودک بی گناه وقیحانه ترین نوع سیاست است و وجدان هیج انسانی آن را نمی پسندد.







لغو پسندیدن

۱۳۹۳ تیر ۳۱, سه‌شنبه

به مناسبت ۲۶ مین سالگرد حمله شیمیایی عراق به روستاهای زرده و نسار کرماشان


Genomet äggula morgonen persiska nollpunkts Tir 31 1367, Nagra Dagar efter attR vapenvilan OCHj acceptans AV Hala iranska säkerhetsråds upplösning 598, Med FEM bombplan beväpnade Med Kemiska Sunds vapen SOM tillhör Armen AV Baath IRAK attackerades. I attacken, 275 Människor SOM AV religiosa Högtider jag Den Heliga helgedom Hazrat Dawood OCHj domstol Samlade Babayadgar SOM Förlorat Sina Liv OCHj 1146 skadade Éller komplikationer fran inandning AV giftiga Gaser fortsatte AtT-utvecklas. Med Tanke in Tidpunkten, Dagen AV religiosa festligheter utöver Byn, HAR ANDRA Byar ATT Dyrka Byns Befolkning KommITs. Äggulan HAR EN Befolkning I 1700 pers. Nagra AV bomberna landade Med Ett Litet avstand i Byn, drabbats Klass Klass Män Förening Förening en AV-bomberna landade i Vatten fontän i Byn SOM HADE AV Negativa effekter AV Vatten SOM används. Sammā dag, Med äggulan, Nsardyrh Byar, Nsardyrh Nedre Kung Snake Deira City Funktioner Gilangharb, Sheikh SLH stadsfunktioner Salas Babajani, Dvdan Stadens Funktioner OCH DA Babajani Byn Funktioner Dalaho stad HAR också attackerade AV Sammā kemikalie. , Tjugosex ÅR AV Republikanska Övergrepp show AV synd oskuld i internationella organ OCH sedan DRA Nytta AV Passagen, man samtidigt håla Värsta orättvisa var tillfogat Folket., Hittills Den största oro för Alla de smärtor OCH problem Med deras Rätt ATT fa håla MEST uppenbara, Det innebär också en klinik SOM-Den Islamiska republiken harmoni förnekat, OCH DETTA ÄR ETT Bevis Igen nämnden Att vara utomstående OCH potentiell fiende någonsin Veta kurder fran de klerikala fascisterna.




۱۳۹۳ تیر ۳۰, دوشنبه

سرپل ذهاب شهری با سابقه تاریخی ۷۵۰۰ سال ، جمعیت ۹۰۰۰۰


سرپل ذهاب شهری با سابقه تاریخی ۷۵۰۰ سال ، جمعیت ۹۰۰۰۰
و گرمای ۵۰ درجه سانتیگرادی در تابستان ،دریغ از داشتن یک استخر است.
واقعأ ، نمایندگان این شهر در طول این ۳۵ سال، به اندازه یک سر سوزن از جوانان این شهر خجالت نمی کشند؟!
منظورم همه نمایندگان ، همه ادوار قبلی است، اینها به چه رویی توی چشم مردم شهر ۶۰ درصد جوان این شهر نگاه می کنند؟!
واقعا اگر شرمی وجود می داشت، این نمایندگان باید از خجالت آب می شدند.
نماینده های یک حوزه دویست هزار نفری در طول ۳۵ سال نتوانند حداقل امکانات رفاهی را برای ملتی که با رای آنها به مجلس رفته اند ایجاد کنند، به چه دردی می خورند؟!
۳۵ سال است دلقک هایی رو میفرستیم به مجلس ، که همه عشق نماینده شدن شان در گرفتن یک خانه رایگان در سعادت آباد تهران و یه ماشین است. کسی نیست بگه آخه ندید بدید، به خاطر خود خواهی تو دویست هزار نفر از اولین امکانات زندگی محروم می شوند.
لامصب کمی انصاف داشته باش، اگه در توانت نیست ، حق این مردم جنگ زده رو بگیری ، به خاطر اضافه کردن چندرغاز تومان به ثروتت با کاندید شدنت به خاک سیاه شان ننشون، شما که در حالت عادی در سطح شهر و منطقه شغل و اعتبار خودت رو داری، به چه قیمتی داری با زندگی مردم بازی می کنی؟!
بازارچه پرویز خان سالانه میلیون ها دلار در آمد زایی داره ، شماها که نتونستید بخشی از اون در آمد رو خرج آبادانی حوزه انتخابی خودتون بکنید.
ننگ بر خامنه ای قاتل و دزد ننگ بر اسلامتان ننگ بر خمینی دجال ننگ برنماینده های مجلس که با شیادی به قدرت رسیدند و مردم را بیچاره کرد !

شێرو پشی!


من شێر بۊم شێرێگ چۊن گەوراێ ئێران
بان دەس نێاشتم لە ناو گیشت شێران
دنیا وەکامم ،کەس فزە نەکرد
ئەوەیش بتواساد هە زۊ وە زۊ مرد
رووژ هات و رووژ چێ ،من هەر گەورا بۊم
ئەڕای غەێر خوەم خاس چۊن برا بۊم!
بێگانە پەرەس ،نەوکەری کردم
هەر کەس هەرچێ داشت ،مەڕا خوەم بردم
خاکم فروشام ،دامەی بێگانە
بۊە خاكڵە مۊشان ئێ جی شێرانە!
شاە و شەیخ هاتن لە ماڵم بڕین
وە نک و نامەی ،خاس قنگم دڕین!!
م هە بۊمە پەن ،جوور رووی کەفتێ
داێم نەخوەش و لە سۊکێ خەفتێ
سە رووی خاسە ،پشی بەێبەختی
وەپیمیش ئۊشن ت هە گیان سەختی!
دۊم بڕیاێە ،قوڕەی زگم تێ
رەنگ لە رۊم نەمەن ،ئاولۊتم چکێ
جوور موئتاد کەفتێ بێ سیخ و سنجاخ
هە کۊنی ئەڕام بوودن وە وجاخ!
شێرەگەێ جاران خومارو خەفتێ
هە تڕ گیر نییەم ،وە کووسْ کەفتێ
شمشێرگ داشتم ،داێم لە دەس بۊ
وە ڕیانْ ''شاە'' ،دی ئەڕام بەس بۊ
لە غڵاف دەر نات ،شمشێر دڕم
یەسە مێز گیرنییەم ،شیڕەم تیەێ تڕم!
شێری شیران بۊم یە چە وەپیم هات
هەم بۊمە چەقەڵ ،هەم واتەێ بسات
ئمڕو هەرکەسێگ خاترم تواێد
مەنەن وە کۊنێ هە زۊ وە زۊ زاێد
بیلا کەس نەۊشێ شێرە گە هاکوو!
شێریْ مەریزێگ وە گەن گرتێە خوو
خووێ خراویْ شێرەگەی ئێران
هەوە قنگیْ رۊت هاتگەسە مەێدان
مەێدانی رووڵەی ، کوردو کوردستان
ئۊشن هەی شێر بەو ،دەیمەدە دەسان!
شێریش لە ترسا ڕیاسە خوەێەو
بۊەسە پشیێگ نیەزام لە کەێەو؟!
پشی قنگدەرەی ماڵ وە ماڵ گەردێ
تاگەر بێەنە پێ یەی نانیْ سەردێ
پشی مەریزێ ،سەدان دەرد دێرێ
خوەرەمیرەگرتێ هیچ نیەکەێ تێرێ!
تواێ هەدنیا گشتی قۊتا بەێ
لە بەهرو لە بەڕ، وە خوەی هساو کەێ
تازە یە وەرزێ دەڵ وە دەسانە
ئڕاێ پشیەگە هە ڕز بەسانە!
یە یش هەر کەسێ تیەێ ،مەنەێ وە کۊنێ
تا خاس بکپێ گاڵتەو چەتۊنێ!
داستانیْ شێرو پشی ئێرانە
کەس خەوەر نەێرێ یە چۊ وێرانە!
من وەتم پشی نەخوەشی دێرێ
کەفتگەسە هاڵیْ باپیرە شێرێ
یەیش جوور ئەژدادێ چماێ ئبنەیە
هەمراێ تک لەقەی هیچ کوردێ نەیە
دڵنیام رووژێ وە قنگێ دڕیاێ
رۊکەێدەو تەێران ،دی ئەودۊا ناێ
دی کونا مۊشیش ئەو دەس نەکەفێ
هە لەورە بۊنیم پفێ بخەفێ!
شێرو پشیەگەی ئێران هەر یە بۊن
داستانیْ هیزی پانەیل چەتۊن!!
سپاس بۆ برای ئازیزم کاك ''س ''
لە کرماشانەوە بۆ پێشکەش کردنی ئەم شێعرە جوانە کە بە حەق وڵامی پان ئێرانیستەکانە !!
شێعریگ وەک هەجو ،کە خۆی لایق بە هەموو ئێرانیەکی خۆ پەرەستە .
دووبارە سۆپاس و ریز بۆ برای خۆشەویستم کاك ''س '' کە ئەم شێعرەی پێشکەش کردین










۱۳۹۳ تیر ۲۸, شنبه

محمدجواد لاریجانی٬ دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفته است احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، "حدود ۳هزار اتهام" متوجه جمهوری اسلامی ایران کرده است.


آقای لاریجانی به خبرگزاری مهر گفته است "احمد شهید مرتب می گوید چرا من را به ایران راه نمی دهید... آمدنش به ایران برای بررسی نیست برای تبلیغات است وی چگونه می خواهد ۳ هزار اتهام را طی ۳ روز بررسی کند." ماموریت آقای شهید پس از سه سال گزارشگری درباره مسائل حقوق بشری ایران، در سال جاری میلادی به مدت یک سال دیگر هم تمدید شده است. ایران انتخاب او را سیاسی خوانده و وزارت امور خارجه اعلام کرده که انتخاب آقای شهید را به رسمیت نمی‌شناسد.
از زمان انتصاب آقای شهید او بارها درخواست سفر به ایران داشته اما مقام های قضایی ایران از جمله صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه و برادرش محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر این قوه، با سفر او به صورت قطعی مخالفت کرده اند.
محمد جواد لاریجانی در گفت و گوی اخیرش توضیح داده که "مشکل ما با احمد شهید شخصی نبوده بلکه در خصوص نحوه رفتار او در گزارشگری است."
آقای لاریجانی می گوید "احمد شهید اگر جایی ادعایی را مطرح کرد باید منبع آن را اعلام کند تا مورد راست آزمایی قرار گیرد. اینکه فردی در جایی ادعایی را مطرح کند و برای آن سند و منبعی نداشته باشد قابل استناد نیست."
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران گفته که "آقای شهید در گزارش خود لیست داده ۷ نفر در تهران اعدام شدند در حالی که اینها الان زنده هستند."
احمد شهید پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری گفته بود به بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران خوشبین شده است.

۱۳۹۳ تیر ۲۴, سه‌شنبه

وبلاگ نویس و طنز نویسی که از مراسم دامادی به زندان منتقل شد


با سلام و خسته نباشید به دوستان گرامی ام
متن زیر گزارشی است از وضعیت داستان نویس و طنز پرداز « مهدی علیزاده فخرآبادی» که هم اکنون در زندان وکیل آباد مشهد به سر می برد.
در راستای کمک به زندانیانی که به دلایل متفاوتی تاکنون از مشکلات و وضعیت دقیق و جزیی انها اخبار زیادی منتشر نشده است، از شما خواستارم در جهت انتشار این گزارش مرا یاری رسانید، تا ضمن اطلاع همگانی از شرایط به وقوع پیوسته، نقض حقوق بشر ونبود ازادی بیان در ایران، مانع از فراموش شدن نام و ظلم وارد شده بر این قبیل زندانیان در زندانهای جمهوری اسلامی
او نیز مانند وحید اصغری و سعید ملک پور، از دستگیر شدگان پروژه گرداب است.
( پروژه گرداب: ارگان اینترنتی مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سپاه پاسداران است، و به عنوان "يكي از مراكز وابسته به فرماندهي پدافند سايبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامي" به صورت شبانه‌روزی اقدام به شناسایی فعالیت‌های مخرب و ضدامنیتی می‌کند، از ابتدای فعالیت خود در سال 1387 با راه اندازی پروژه ای با نام "مضلین" زمینه دستگیری ده ها نفر از فعالان سایت های اینترنتی با محتوای ضد دینی، را فراهم آورده و در این راستا متمرکز شده است. )
وی در زمان دانشجویی در رشته مدیریت بازرگانی در دانشگاه نیشابور برای اولین مرتبه دستگیروبعد از 3 روز بازجویی به قید وثیقه ازاد و پس از چند سال تبرئه میشود، تنها بعد از چند ماه از اتمام این پرونده در تابستان سال 87 به جرم وبلاگ نویسی و مدیریت چند سایت از قبیل «شازده کوچولو» و «سرخ وسفید» و همکاری با رسانه های اینترنتی متعدد و انتشار داستانها ومقالات خود در فضای مجازی دوباره دستگیرشد.
ابتدا بدلیل شباهت، برادردوقلوی او را بازداشت می کنند و در زیر شدیدترین شکنجه ها، او وادار به اعترافاتی دروغین مبنی بر اینکه مدیر سایت «شازده کوچولو» است، میشود و بازجویان بعد ازاینکه متوجه شدند که ایشان هیچ اطلاعات درستی ندارد و به اشتباه دستگیر شد، بعد از 30 روز بازداشت درانفرادی اوین(12 الف) به قید وثیقه آزاد می گردد، ولی همچنان پرونده وی باز است.
پس از 10 روز از بازداشت برادر، او را نیز احضار می کنند، و 121 روزانفرادی وی در زندان اوین بند ( 2الف) آغاز میشود. در این دوران با توجه به اینکه او بیمار بوده (از ناحیه پا دچار معلولیت مادر زادی) توسط شوکر، سیم، کابل، باتوم و فشارهای فراوان روحی و روانی مورد شکنجه وبازجویی قرار می گیرد، که در این شرایط وادار به اعتراف می شود، بطوریکه بارها تنها آنچه را که بازجویان به او دیکته می کردند را در برگه های بازجویی می نوشت و در نهایت مجبوربه اعتراف تلویزیونی شده است.
مهدی علیزاده فخرآبادی متولد 28/5/1360 در مشهد، بعد از 121 روز انفرادی و گرفتن اعترافات لازم به قید وثیقه 350 میلیونی آزاد شد و باید هر 2 یا3 ماه یک مرتبه به شهر تهران خود را معرفی نماید، وهربارنیز تحت بازجویی قرارگرفته، وحتی یکبارجلوی پدرش اورا به اتاقی بردند و مورد ضرب وشتم قرار دادند.
درآخرین احضار او به تاریخ 20 فروردین 1390، و درست در روز بعد مراسم ازدواج و درادامه جشن، بار دیگر دستگیرو با کت وشلوار دامادی به زندان اوین بند 350 منتقل میشود.
بعد از دستگیری بازجویان برای بازرسی به خانه او ریختند وهمسرش را مورد اهانت قرار دادند، ضمن اینکه وسایل و لوازم او» را نیز به تاراج بردند. پیرو اقداماتی که همسر وی برای آزادی «مهدی علیزاده فخرآبادی» انجام می داد، بارها مورد اذیت و آزار روانی و توهین قرار گرفت، و در این راستا دادستان پرونده آقای «طرزی» طی نامه ای از او خواست که از مهدی طلاق بگیرد، و بالاخره اینکه آنها مجبور به طلاق شدند. توجیه دادستان این بود که چون «مهدی» معاند هست،شرعن جایز نیست که متاهل باشد.
«مهدی علیزاده فخرآبادی» در زمان حضور در بند 350 زندان اوین،عضو شورای فرهنگی وشورای شعروادب بود وفعالیتهای سیاسی وفرهنگی متعددی داشته ودر کنارآن به نگارش کتابهای خود پرداخته بطوریکه زمان دستگیری حدود 200 داستان و مقاله از او وجود دارد. درحال حاضر 19 کتاب نوشته وعمده کتابهای این زندانی بامضمون داستانهای طنز هستند.
زندانی نامبرده درتاریخ 21 آبان 1390، به شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست «قاضی صلواتی» احضار و در دادگاهی فرمایشی وچند دقیقه ای بدون اینکه فرصت دفاع ازخود را داشته باشد محکوم به اعدام، به همراه 5 سال زندان شد.( درهمان روز سرباز شعبه اعزام زندان او را در حضور پدرومادر وبرادرش ضرب وشتم قرار می دهد). پدر وی که با دستگیری مهدی سکته کرده بود با دریافت این حکم پسرش، وضعیت جسمیش وخیم و 70 درصد بینایی خود را از دست میدهد و مادرش نیز برای چندمین مرتبه راهی بیمارستان میشود.
در نهایت خانواده وی به حکم «قاضی صلواتی» اعتراض، و اطاله دادرسی دادند، که دیوان عالی کشورحکم را شکست وقرار شد پرونده وی در شهرمحل سکونتش (مشهد) مورد رسیدگی مجدد قرار گیرد.
بعد از یکسال و نیم حضور او در زندان اوین، در 3 مهر 1391 به زندان وکیل آباد مشهد منتقل میشود و به دستور حفاظت زندان به بند5 بخش 102 که بند اشرار است، حبس شد.
پس از یکسال حبس در زندان وکیل آباد مشهد در تیرماه 1392 در شعبه 3دادگاه انقلاب مشهد به ریاست «قاضی سلطانی» به او اتهام:
- بند الف ماده 3وماده 10قانون اتهامات انتشار آثارسمعی وبصری به عنوان عامل اصلی= 3سال حبس، به علاوه ضبط تجهیزات و 100 میلیون ریال جزای نقدی و محرومیت اجتماعی به مدت 7 سال
2- ماده 500 قانون مجازات اسلامی تبلیغ علیه نظام = 1سال حبس تعزیری
3- ماده 513 قانون مجازات اسلامی توهین به مقدسات= 5 سال حبس تعزیری
4- برای تکمیل 2 سال تبعید به نیک شهر سیستان وبلوچستان بر طبق ماده 19 مجازات اسلامی مصوب 1370
ودر کل از افساد فی الارض تبرئه وبه 9 سال حبس و2 سال تبعید و 7 سال محرومیت اجتماعی و 10 میلیون تومان جریمه محکوم میشود.
درکیفرخواست غلوآمیزی که برای وی تدوین شده بود اظهار گردید که حتی «سلمان رشدی» هم با داستانهای خودش دراین حد اقدامات ویژه انجام نداد.
محتوای داستانهای وی را غیراخلاقی وتوهین آمیز(توهین به مقدسات،رهبری، مسئولین نظام،حجاب، نمازجمعه، امربه معروف ونهی ازمنکر،فرشته های الهی وانبیا عظام و...) دانستند وحتی بعضی داستانهایی که در حقیقت متعلق به او نبود را به وی نسبت دادند و این حکم به دلیل انتشاراین داستان ها ونگارش شخصی به وی تعلق گرفت.
او درزیر شکنجه های شدید از ناحیه گوش آسیب جدی دیده، واز ناحیه پا که از پیش معلول بود دارای مشکلات بیشتری شده و با چنین وضعیتی درتمام دوران از رسیدگی پزشکی محروم بوده است.
با توجه به خبرهای رسیده بعد از نامه ای که او خطاب به «احمدشهید» در سال گذشته نوشت که در فضای مجازی نیز منتشر شد، مورد ضرب و شتم و بازجویی قرار گرفت و گوش او دوباره چرک کند، در ضمن یکماه را بصورت تنبیهی در اتاق اشرار گذراند و سپس با کمک و وساطت هم بندیان خود به بند مشاوره 3 منتقل شد و هم اکنون در آنجا به سر می برد.
با تشکر
فاضل صادقی
15 جولای 2014










۱۳۹۳ تیر ۲۲, یکشنبه

محکومیت ۸ نفر از گردانندگان صفحات فیسبوکی در ایران به مجموعا ۱۲۷ سال حبس


ایرنا، خبرگزاری رسمی ایران، می‌گوید که شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی در ایران، به ریاست قاضی مقیسه، ۸ نفر از گردانندگان صفحات فیسبوکی را مجموعا به ۱۲۷ سال حبس محکوم کرده است.
به گزارش ایرنا "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام، توهین به مقدسات، توهین به سران قوا و توهین به اشخاص" از اتهامات این افراد بوده است.
احکام صادرشده از ۲۱ تا ۱۱ سال حبس را در برمی‌گیرد و دو نفر از متهمان علاوه بر حبس به مجازات نقدی و ۵۰ ضربه شلاق نیز محکوم شده‌اند.ایرنا می‌گوید قرارگاه ثارالله این افراد را از تیر ماه سال گذشته در شهرهای تهران، شیراز، کرمان، یزد و آبادان مورد پیگرد قرار داده و بازداشت کرده و سپس رسیدگی اولیه به پرونده آنان در دادسرای اوین انجام گرفته است.
جزئیات بیشتری از هویت این افراد و اینکه صفحات فیسبوکی اداره‌ شده توسط آنها چه محتوایی داشته، منتشر نشده است.
پلیس ایران نیرویی با عنوان پلیس "فتا" دارد که مخصوص برخورد با جرایم سایبری است.
با این حال نیروهای سپاه نیز در مواردی که حکومت ایران جرایم اینترنتی تلقی می‌کند به برخورد با افراد دست زده‌اند. از جمله گردانندگان وبسایت "کلیک نارنجی" که اخبار کامپیوتری و تکتنولوژیک منتشر می‌کرد، توسط سپاه کرمان دستگیر شدند.

پرچم کوردستان ایران در چندین شهر کردستان امروز برافراشته شد


به گزارش سایت کوردستان و کورد به خاطر فراخوان حزب دمکرات کوردستان،برای سالروز ترور دکتر قاسملو در داخل کشور امروز پرچم کوردستان در شهر اشنویه (شنو) رسما در چند نقطه ی شهر بر افراشته شد، در کرماشان نیز در چند نقطه ی شهر، تاریکه بازار. چهار راه اجاق،میدان جوانشیر،و بعضی از مغازه های خیابان مصدق کم و بیش بسته شدند.
همچنین در شهرهای مهاباد. سنه. ارومیه. کامیاران.نقده.مریوان.همچنان اقشار مختلف جامعه به فراخوان حزب دمکرات می پیوندند.









چرا دکترعبدالرحمان قاسملوتوسط جمهوری جنایتکاراسلامی ترور شدند؟


رهبران جمهوری‌اسلامی بخوبی می‌دانستند کە تبحر و بویژە نفوذ قاسملو در مجامع و محافل بین‌المللی، سلاح مهمی است برای معرفی ماهیت ضد بشری رژیم و افشای هرچە بیشتر جنایات و توطئەهای آنها. آنان می‌دانستند کە قاسملو تنها، فرماندەی هزاران پیشمرگ جان برکف کە در سراسر کردستان ایران در سنگر دفاع از کرامت انسانی ملتشان حضور دارند و سالیان مدیدی است بە مانعی بر سر راه سیاستهای سرکوبگرانە و خاموش کردن صدای حق طلبانەی مردم کردستان بدل گشتەاند، نیست، بلکە همچنین رهبر سیاسی توانمندی است کە در خارج از مرزهای کردستان ایران نیز گفتەهایش شنوند دارد و نقطەنظرات و ملاحظاتش در خصوص مسألەی کرد و سیاستهای جهموری‌اسلامی مورد توجە قرار می‌گیرد. دراین صورت جانیان خونخوار و جنایتکاررژیم اسلامی تصمیم گرفتن ازاین همه پول ؛نفت؛ثروت ایران و از ترسی که از رهبرحزب دمکرات کردستان ایران د.قاسملوومردم دلیر کرد داشتن؛ دست به این ترور زدند.فاضل صادقی

۱۳۹۳ تیر ۲۱, شنبه

۲۰۱۴/۰۷/۱۱ پارلمان سوید استکهلم.تظاهرات بزرگ حزب دمکرات کردستان ایران برعلیه جمهوری جنایتکار اسلامی


به مناسبت 25مین سالروز شهادت رهبر فرزانه ی ملت کورد،دکترعبدالرحمان قاسملو وچند تن از همکارانشدر روز 22 تیرماه درسال 1368 در حالی‌ كه‌ برای‌ دستیابی‌ به‌ راه‌حل مسالمت آ‌میز مسأله‌حقوق ملت كورد در شهر وین کشور اتریش به دست تروریستهای جمهوری اسلامی به شهادت رسیدندفیلمبرداروعکاس فاضل صادقی








۱۳۹۳ تیر ۱۹, پنجشنبه

در ماه های آینده کرماشان میزبان بزرگترین همایش بین المللی زبان کوردی در جهان خواهد شد


در ماه های آینده کرماشان میزبان بزرگترین همایش بین المللی زبان کوردی در جهان خواهد شد. تاکنون هیچ همایشی در این ابعاد برگزار نشده است. 35 زبانشناس از اقلیم کوردستان عراق و کشورهای مختلف دنیا مانند ترکیه، آمریکا، فرانسه، آلمان، سوئد، روسیه، ارمنستان، آذربایجان، دانمارک در حوزه های مختلف زبانشناسی در این همایش حضور خواهند یافت. در میان این میهمانان رئیس کرسی زبان شناسی دانشگاه سوربن فرانسه نیز حضور دارد، کسی که هفت اثر مکتوب در مورد گویش کردی کرمانشاهی دارد. همچنین 200 میهمان از دانشگاه های مختلف کشور که در میان آن ها اساتید برجسته ای از استان های ایلام، کرمانشاه، خراسان شمالی، کوردستان و آذربایجان غربی حضور دارند.

۱۳۹۳ تیر ۱۷, سه‌شنبه

اقدام به خودکشی در میدان هفت تیر


حوالی ظهر امروز یک جوان ۳۶ ساله به بالای پل عابر پیاده میدان هفتم تیر رفت که ماموران اورژانس اجتماعی و نیروهای آتش‌نشانی به همراه تشک نجات در محل حاضر شده و پس از صحبت با وی، او را از بالای این پل عابر پایین آورده و تحویل عوامل نیروی انتظامی حاضر در محل دادند.
گفته می‌شود این فرد کاوری بر تن داشت که روی آن دروغ ، فقر و اختناق دلیل اقدام خودکشی نوشته شده بود.
عکس: حمیدرضا دستجردی - ایسنا














۱۳۹۳ تیر ۱۶, دوشنبه

رحیم لوقمانی: در ایران خدمتی به زبان كردی نشده است



رحیم لقمانی شاعر و نویسنده كرد می‌گوید سخن گفتن، تفكر و اندیشیدن به زبان مادری مایه عقب ماندگی جامعه نیست بلكه نشان دهنده عشق به مقام مادر و احترام گذاشتن به زبان، تفكر و اندیشه اوست.
رحیم لوقمانی در ویژه برنامه ادبی- هنری كه به مناسبت روز قلم در موسسه فرهنگی ترنج برگزار شد، از کردستانیان خواست كه با زبان مادری با فرزندانشان سخن بگویند و گفت سخن گفتن، تفكر و زندگی كردن با زبان كردی موجب احیای فرهنگ ملت كرد می شود.
وی با اشاره به اینكه تاریخ نشان داده است كه هیچ ملتی از بین نمی رود مگر با از بین رفتن زبانش، تصریح كرد: که‌ ما مردمان كرد ضمن احترام به دیگر زبان ها برای زنده كردن زبان و ادبیات كردی نیز گام برداریم.
وی با بیان اینكه فعالان فرهنگی نباید با كار كردن برای زبان كردی احساس خستگی داشته باشند، كار كردن برای زبان و ادبیات كردی بسیار مهم و حایز اهمیت است چراكه به دیگر زیان های دنیا خدمات خوبی شده است اما خدمتی به زبان كردی نشده است.
در ادامه این برنامه دكتر خسرو سینا، استاد دانشگاه های كردستان نیز گفت متاسفانه فیلم نامه نویسی و نمایش نامه نویسی به زبان كردی در كردستان بسیار ضعیف است.
این نمایش نامه نویس و سینما كار كردستانی با بیان اینكه ادبیات كردی در حوزه شعر پیشرفت ها و آثار خوبی داشته است، اظهار كرد: متاسفانه ادبیات كردی در زمینه نمایش نامه و فیلم نامه نویسی ضعیف عمل كرده است كه می طلبد ادیبان و نویسندگان جوان كردستانی در این راستا نیز گام بردارند.
این نمایش نامه نویس خاطرنشان كرد: هویت كردی در فیلم های كردی بسیار كلیشه ای است و هیچ تغیر ی پیدا نمی كند كه باید با خلق نمایش نامه و فیلم نامه های جدید این روند را نیز تغییر داد.

ازدواج ۳۰ هزار دختر نوجوان زیر ۱۵ سال در کشور گًل و بلبل ما !


بر اساس همین آمار طی این هفت‌سال همواره بیش از یک‌سوم زنانی که ازدواج آنها ثبت شده، زیر ۱۹سال بوده است.
روزنامه شرق نوشت: سازمان ثبت‌احوال ایران اخیرا نمودار ﺗﻮزﻳﻊ ﺳﻨﻲ زوﺟﻴﻦ در زﻣﺎن ازدواج در ۹ ﻣﺎﻫﻪ ﺳﺎل ۹۲ را منتشر کرده است.
بر اساس این نمودار ۳۰ هزار و ۹۵۶نفر از مجموع ۵۷۹هزار و۸۷۱ ازدواج مربوط به ازدواج دختران زیر ۱۵سال بوده که ۵/۳ درصد مجموع کل ازدواج‌ها را شامل می‌شود. بر اساس همین آمار طی این هفت‌سال همواره بیش از یک‌سوم زنانی که ازدواج آنها ثبت شده، زیر ۱۹سال بوده است.
بر اساس این گزارش، در ۹ماهه سال ۹۲ بیشترین ترکیب ازدواج ثبت‌شده مربوط به ترکیب سنی مردان ۲۴-۲۰ساله با زنان ۱۹-۱۵ساله بوده که تعداد آن برابر با ۹۸هزار و ۹۸۳ واقعه است










۱۳۹۳ تیر ۱۵, یکشنبه

پدری در استان کرمانشاه، دختر ۱۸ ساله‌اش را سر برید


عاطفه نویدی دختر دبیرستانی ۱۸ساله، اهل شهرک حسن‌آباد کنگاور در استان کرمانشاه، به‌دلیل داشتن دوست پسر توسط پدر خود سر بریده شد.
هرانا، وب‌سایت مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نوشته است این قتل روز شنبه سوم خردادماه جاری رخ داده است.
جسد عاطفه نویدی که در کلاس دوم دبیرستان به تحصیل مشغول بود پس از طی مراحل قانونی در پزشکی قانونی کرمانشاه، عصر روز یک‌شنبه چهارم خردادماه به خاک سپرده شد. پدر وی هم‌اکنون در بازداشت نیروهای انتظامی است.
یک منبع آگاه به هرانا گفته است پدر عاطفه یک مسافرکش بود که از شهر تا روستاهای اطراف مسافران را جابه‌جا می‌کرد و معتاد هم نبود
به‌گفته این منبع آگاه، این پدر تهدید کرده است پس از آزادی از بازداشت، دختر دیگر خود را نیز به قتل خواهد رساند.
روزنامه اعتماد نیز در گزارشی در این‌باره نوشته است به‌هنگام مرگ روسری‌ای نیز به دور گردن این دختر جوان پیچیده شده بود که نشان می‌داد پدر وی حتی قصد خفه کردن او را داشته است، اما آثار درگیری بر بدن وی وجود نداشت
پدر عاطفه نویدی گفته است: «شنبه بود، دیگر از کارهای دخترم خسته شده بودم. خبر‌دار شده بودم که چند روز قبل از این حادثه نیز با دوستانش و چند پسر بیرون رفته بودند. مشکلات خانوادگی و فشارهای دیگر نیز باعث شد تا تصمیم بگیرم به زندگی او پایان دهم. بنابراین با چاقو ضربات متعددی به بدنش زدم. قصد داشتم با روسری‌ای که دور گردنش پیچیده بودم خفه‌اش کنم که با همان ضربه چاقو جانش را از دست داد.»
این رخداد درست پنج روز پس از قتل دو دختر جوان به دست پدرشان در تربت جام خراسان رضوی روی داد. در این حادثه نیز پدر بدبینی به‌دلیل سوءظن، دو دخترش را به قتل رسانده بود. این مرد پس از دستگیری گفته بود که دیگر از دست «آبروریزی‌ها»ی دخترانش خسته شده بود به همین دلیل تصمیم گرفت تا آن‌ها را بکُشد.
چند هفته پیش نیز مردی به نام عارف عزیزی در یکی از شهرک‌های اطراف ارومیه، دخترش مهناز را به دلیل «مسائل ناموسی و اخلاقی» به قتل رساند.
قتل ناموسی، به ارتکاب خشونت (اغلب منجر به مرگ) در مورد دختران و زنان یک خانواده توسط مردان خویشاوند آنان گفته می‌شود. این زنان و دختران به علت آن‌چه «لکه‌دار شدن شرافت و آبروی خانوادگی» خوانده می‌شود، به این مجازات گرفتار می‌شوند.
کردستان، خوزستان، آذربایجان، ایلام، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، لرستان، همدان، فارس و خراسان از جمله استان‌هایی هستند که بیشترین قتل‌های ناموسی در آن‌ها رخ می‌دهد.

۱۳۹۳ تیر ۱۴, شنبه

واشنگتن پست: ایران را در شرایط یک فاجعه و بی ثباتی قرار گرفته‌ است


واشنگتن پست درمقاله ای با اشاره‌ به‌ بازی باخت قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس در منطقه می نویسد اشتباه محاسبه های سپاه قدس و فرمانده آن در حال حاضر ایران را در چشم انداز یک فاجعه و بی ثباتی قرار داده است.
این گزارش گسترش نفوذ ایران درسوریه، لبنان وعراق با تلاشهای قاسم سلیمانی را پیش درآمد چشم انداز بی ثباتی بسیار پر خطر در مرزهای ایران می داند و می نویسد درست است که آمریکا در وضعیت بحرانهای جاری خاورمیانه دچار اشتباه‌هائی شده، اما اگر درست فکر کنیم ظهور داعش برای ایران با ۹۰۰ کیلومتر مرز با عراق، یک فاجعه است.
بنا بر این گزارش عملیات بیرحمانه سلیمانی در سوریه، لبنان و سپس عراق حالا تندروهای سنی عرب را به صحنه آورده و این مقام نظامی امنیتی با خطاهای مکرر خود فرصتهای گرانبهایی را در مسیر حفظ منافع ایران از دست داده است: این گزارش می‌گوید اعلام خلافت اسلامی در عراق از هر لحاظ برای ایران فاجعه است و قاسم سلیمانی تلاش دارد با بسیج عراقی ها جلو داعش را بگیرد و مانع افتادن فرودگاه بغداد به دست آنها شود و حالا که می‌بیند ارتش عراق جلو چشمانش آب می شود از شبه نظامیان شیعه کمک می خواهد، همان کسانی که توسط سپاه قدس او آموزش دیده اند. اما این اقدام فرقه گرایانه بازخوردی بدتر دارد و به جنگ شیعه و سنی بیشتر دامن می زند همان چیزی که داعش می خواهد.
واشنگتن پست می‌نویسد مشکل دیگر ایران کردستان عراق و تصمیم رهبران آن به اعلام استقلال است زیرا کشور کردستان احساسات ناسیونالیست کردهای ایران را تحریک خواهد کرد و به بی ثباتی ایران دامن خواهد زد و تنها راه ایران برای حفظ وحدت عراق، فاصله گرفتن از دوستان شیعه و تقویت مواضع سنی ها در دولت مرکزی و طرفداران سعودی ها در عراق است و این به‌ معنای باختن ایران در این معادله‌ است.




























۱۳۹۳ تیر ۱۰, سه‌شنبه

سخنان دکتر گلمراد مرادی پژوهشگر و فعال سیاسی کورد ،در مورد ترور رهبر فرزانه ی کورد دکتر قاسملو برسرمیز مذاکره با نماینده گان جمهوری اسلامی


کبوتر سفیدی را دیدی! با بالی صلح آمیز
به افق هدفش پرواز می کرد، دشواره است، مگرنه؟
در فوق ترجمه بند اول یک شعر کردی است که در مورد دکتر قاسملو و پیوستن اش به ابدیت، ازطرف جوانی شیفته ی آزادی کردستان سروده شده است. من حیفم آمد، این بند را برای فارسی خوانان عزیزم، ترجمه نسبی نکنم. بله دکتر قاسملو واقعا پیام آور صلح بود و با تمام نیرو، می خواست به طریق صلح آمیز، مسئله کردستان ایران را حل کند. پیروان او نیز، بهمین روش باوردارند و همین را می خواهند. پس این یک نویدی باید باشد، برای علاقه مندان و باورمندان به اتحاد، آزادی و دمکراسی.
درست کمی پس ازجام زهر نوشیدن آیت الله خمینی و پایان جنگ ایران و عراق و نهایتا مرگ او، بازماندگان اش به وحشت افتاده بودند و نمی دانستند در برابر اپوزیسیون ایرانی و در مقابل مردمان ملتهای ایران با آن همه خسارت جانی و مالی که این جنگ خانمان برانداز وبی حاصل، برایشان بوجود آورده بود، چکار کنند؟ جنگی که دو سال بعداز آن و پس گرفتن خرمشهر، می بایستی بسود ایران خاتمه یابد و حتا دشمن مجبور بود خسارت جنگی را بپردازد و کشورهای عربی نیز آمادگی خود را برای پرداخت غرامت جنگی اعلام کرده بودند. اما آیت الله خمینی، کمتر از غلبه بر قدس از راه کربلا، رضایت نمی داد و با ندانم کاری این همه خسارت ببار آورد. در هر حال باز ماندگان و جا نشینان آیت الله خمینی نمی دانستند چگونه پاسخ گو باشند که بدان ترتیب، از خشم مردم بکاهند؟ آنها بهترین راه را برای نجات خود و سمبل کردن قضیه جنگ ایران وعراق، درمشغول گرداندن سران صلح طلب و دمکرات جهان می دیدند وتنهاراه برای نجات رژیم لرزان خویش، متوصل شدن به تهدید مردم در داخل کشور و ترور سران اپوزیسیون در خارج و در هر جا که صلاح می دیدند، ارزیابی کرده بودند و انجام آن هم، با هر هزینه، نیرنگ و نا جوان مردی که تصورش می رفت، باشد. در اینجا دیگر اخلاق اسلامی که در قرآن مجید زیاد بر آن تکیه می شود و برای مردم موعظه اش می کنند، نه برای خود! و پیش ازهمه ی اینها شرافت و جوانمردی برای حفظ مقام و منزلت را زیرپا می گذاشتند وبعلاوه اینها ازاستفاده از رذیلانه ترین روش برای رسیدن به اهداف خود ابائی نداشتند. بهمین دلیل محبوبترین و والاترین شخصیتهارا که وابسته به اقشارمختلف جامعه باافکار متفاوت بودند و در عین حال موجودیت این افراطیون را به خطر می انداختند، بایستی از میان بر داشته شوند. از برنامه های شوم این مزوران و از ترورهای آغازین آنها از میان رهبران مخالفین، زنده یاد دکتر قاسملو، رهبر حزب دمکرات کردستان ایران، از نخستین کاندیدهای ترور بود! زیرا دکتر قاسملو آنهارا بچالش منطقی کشیده بود و می خواست به این ملاهای قرون وسطائی ثابت کند که کردها به جز پیاده کردن دمکراسی و حقوق برابر با دیگر ملیتها، چیز دیگری را نمی خواهند. این بود که وجود دکتر قاسملو برای آنها خطرناک بود و باید بهر نحوی نابودش کنند. دکتر قاسملو، جمهوری کردستان و شیوه ی سیاست زنده یاد قاضی محمد را دیده بود. او باوصف جوانی اش و ناآگاهی ازتاریخ خون بار ملت کرد در آن زمان، سخاوت و صبر و بلند منشی قاضی را در سیاست، هرگز نمی توانست از یاد ببرد و شیفته آن بود. چه بسا بهمین خاطر مصمم شد در راه قاضی گام بر دارد و آن طور که دیدیم، حزب زنده یاد قاضی محمد را بازسازی کرد. من دراینجا، لازم می دانم، برای احترام به این شخصیت بزرگ و اهداف عالی او که از همان زمان جوانی شکل گرفته بود، بیشتر بشناسانیم، بایستی ببینیم که دیگران درباره اوچه نظری دارند وچگونه دوران جوانی اورا ارزیابی می کنند؟ برای این کار اشاره ای می کنم به خاطرات یک پروفسور، بنام كارل جيچ استاد صاحب کرسی دراولین وقدیمی ترین دانشگاه جهان در پراگ که چندین سال با زنده یاد دکتر قاسملو هم دانشجو و هم اطاقی بوده است و یکی ازنزدیکان و دوستان خانوادگی ایشان بوده. پروفسور جیچ که ترجمه صحبت هایش توسط رحیم گرگولی، با ای میل برایم فرستاده شده، می گوید:
"عبدالرحمان با شهرت قاسملو که نام روستا ودهی پدریش است، من وی را ازجوانی می شناختم، هردوی ما ازجوانان جنگ دوم جهانی بودیم. من درزمان جنگ در جمهوری چک و تحت ستم هیتلر زندگی کرده بودم و او هزار کیلومتر دور تر از ما در ایران زیسته بود. هر دو نیز در عنفوان جوانی هم لذت و پیشرف دمکراسی و هم استبداد رژیمهای ستمگر را چشیده بودیم. رحمان باشکوفه و غنچه های پیروزی جمهوری کردستان انس گرفته بود و هم چنین با ظلم نیروهای جبار را در هنگامه بر اندازی آزادی و دمکراسی و جمهوری کردستان. تراژدی که نسبت به جمهوری کردستان پیاده شده و رحمان دیده بود، هیچ وقت از یاد نبرد و به عنوان بخشی از وجود او در آمده بود. پس ازاین واقعه دل خراش دیگر نتوانسته بود در ایران بماند و لذا به اروپا مهاجرت کرده بود."
بطوری که ملاحظه می شود، دکتر قاسملوی فئودال زاده به آن نتیجه درست و منطقی رسیده بود که به ملت کرد ظلم شده و می شود و با وصف زندگی مرفه دل به مهاجرت و دوری از دیار می سپرد. افکار شکست جمهوری کوچک کردستان اورا بیش از هر چیز زجر می دهد. او فکر می کند: اگر ما سکوت کنیم، این ظلم ادامه خواهد یافت. پس به درستی، خاطره تلخ شکست جمهوری کردستان در مهاباد، هرگز نمی توانست افکار او رارها کند. بهمین دلیل تاپای جان برای واقعیت بخشیدن بشعار "دمکراسی برای ایران و خود مختاری برای کردستان" مبارزه کرد. بدون شک مبارزات دکتر قاسملو، همانند تعداد زیادی ازرهبران احزاب درجهان بی عیب ونقص نبوده، اما بااطمینان کامل او و رهروانش در راه خواستهای مردم گام بر داشته و بر می دارند.
عرف براین است که ما متأسفانه و بنابه عادت صدها ساله، به مرده پرستی ادامه می دهیم. تازمانی که شخصیتی نادر و استثنائی موجود است و درخدمت ملت خود با تمام خوبی ها و بدی هایش و از صمیم قلب فعال است قدراورا کم می دانیم، اما بعد از آنکه دشمن دقیق او را شناسائی کرد و برای موجودیت خود خطرناک دید و بنحوی او را از ما گرفت، عزیز می شود و ما نادمیم که چرا قدر چنین شخصیتی را ندانستیم و چرا میدان به دودلی و تفرقه دادیم و گذاشتیم دشمن اورا ازما بگیرد؟ زنده یاد دکترقاسملو با تمام صفات بد وخوبی که می توانست داشته باشد وهرانسانی داراست که این رامی شود از عکس العمل دشمنان و دوستان بعد از فقدان آن شخصیت، ارزیابی کرد تا جائی که دوستان او را بالاترین ارج می نهند و دشمنان می کوبندش، بمحک زد. در هر صورت اگر فعال سیاسی و یا رهبر حزبی، جان شیرین خود را در کف دست نهاده و تقدیم هدف و راه درست کرده باشد، چه ارزش والائی می توانسته نزدملت و مردمان ملتهای دیگر به دست آورد؟ آنگاه معلوم می شود که ماچه از دست داده ایم! بنظرمن این خطر در برابر همه فعالان و رهبران مردمی احزاب سیاسی و اجتماعی وجود دارد. شما کافی است به سایتها و وبلاگهای بی شمار جمهوری جهل اسلامی، نگاهی بیاندازید، آنگاه متوجه می شوید که چه کسانی در لیست این جنایتکاران تاریخ برای خراب کردن و کوبیدن و یا نابودی بیزیکی آنها در صورت دسترسی، قرار دارد؟ در اینجا من فقط به چند رهبر حزب سیاسی کردستان اشاره می کنم. جمهوری جهل اخیرا در یکی ازسایت هایش (زیرنام افشاگری کومله 1917) یک به اصطلاح نظر سنجی کرده است مبنی بر این که "کدام یک از این تروریستها تروریست تر هستند؟: عمر ایلخانی زاده، سید ابراهیم علی زاده، عبدالله مهتدی، حسین یزدان پناه، باباشیخ حسینی، عبدالله کهنه پوشی(عه به موش)، مصطفا هجری و خالد عزیزی"؟ خوب، از خوانندگان اش خواسته است که نظر بدهند. با این که این جمهوری جهل هزاران پاسدار حلقه به گوش دارد، اما فقط از میان آنها 115 نفر تاکنون ابله پیدا شده که در این باره نطر بدهند! حتا پاسداران گوش بفرمان نیز می دانند که تروریست تر از جمهوری اسلامی کسی نیست. با تمام این توصیف هوشیار باید بود. در میان این 115 نفردیوانه ترهائی یافت می شوند که برای ده دلار با ارره سر می برند. پس فراموش نکنیم دشمن در کمین است و اگر حالا نتواند ترور کند، اما در تخریب شخصیت فعالین کوشا است. هر ایراد و انتقاد علنی ما، به رهبران و احزابمان بزرگ خواهند کرد و برای خراب کردن شخصیت هر رهبر مردمی در سطح وسیع تبلیغ می کنند. حالا بسیاری از عزیزان ممکن است از بنده ایراد بگیرند که با این جملات من دست این رهبران را باز می گذارم، هر کاری که دلشان خواست انجام دهند! البته این طور نیست. ولی فرض کنیم، این طور باشد، آیا با انتقاد علنی من نوعی و انتقادی که دشمنان در روزنامه های خود آن را درج کنند، بجز شاد کردن این دشمن، نتیجه ای به دست من می رسد و یا آن رهبر درست می شود؟ بدون شک نه، بلکه آن رهبر خواهد کوشید ازموضع احتمالا نادرست خود در ملاء عام دفاع کند و دشمن نیز از انتقاد ما حد اکثر سوء استفاده را ببرد و این برای آینده هر ملتی که آن رهبر از آن می آید خطر ناک است. شما به صفحات روزنامه های جمهوری اسلامی (اینترنتی و کاعذی) نگاه کنید، آنها ابائی ندارند، حتا حرفهای درست رهبران سیاسی مارا بر عکس نشان دهند و علنا برای خراب کردن آن شخصیتها، به آنها دروغ بچسبانند. پس اگر واقعا ما دلسوز جامعه و ملت خود هستیم که در آن رشد کرده و می خواهیم بحق مسلم خویش برسیم، باید اولا دلسوزانه و باتمام وجود فعال باشیم و هر اتفاقی را مربوط بخود بدانیم. دوما اگر از رهبر سیاسی حزبی ایراد و انتقادی داریم، شخصا اورا مورد باز خواست و پرسجو قرار دهیم و معایب کاررا نخست به خودش تذکر دهیم. بدون تردید اگر ایراد ما درست باشد، او را توی فکر خواهد برد و در روند فعالیتهای بعدی از آن ایراد دوری خواهد جست و اگر هم نادرست باشد، احتمالا ما پاسخ دریافت نکنیم، اما آن رهبر سیاسی از صمیم قلب و با تمام وجودش خوشحال خواهد بود که می بیند، شما علاقمند به سرنوشت جامعه هستید و وقتی را برای آن صرف کرده اید و نظر خودرا اگر هم نادرست بوده است، بیان داشته اید و این نیرو بخشیدن و قدرت قلب دادن به ادامه فعالیت حتا تا پای جان است. قاسملوها، قادری آذرها، شرفکندیها، همایون اردلانها و فتاح عبدلیها و نوری دهکردیها و امثال نمونه های بارز آن بوده اند. بدون تردید ما نمی خواهیم از این به بعد خون از دماغ حتا یک فعال سیاسی بیاید. ما می خواهیم روشنگری کنیم. ما نمی خواهیم در برابر نا عدالتیها سکوت کنیم و هر اتفاقی درجامعه ایران بیافتد به ما مربوط است و ما در مقابل آن بی تفاوت نیستیم. شتری که درخانه یک کرد، بلوچ، ترکمن، عرب، آذری وفارس می خوابد، به یقین فردا در خانه ی من نوعی نیز خواهد خوابید. بزرگترین اسلحه دیکتاتوران تفرقه ما است. اتحاد ما مشت محکمی بردهان همه مستبدان تاریخ است و این امکان را از آنها می گیرد که قاسملوهارا ترور کنند. اتحاد ما به آگاهی و انعطاف پذیری ما پیوند نا گسستنی دارد. پس برای اتحاد همه نیروهای اپوزیسیون این دو شرط، یعنی آگاهی و انعطاف پذیری، حیاتی است. آلمانی ها می گویند: زی سیند لیبنز ویشتیگ.










‏‎خەڵاتی ئاڵتونی (دایكی ئاشتی) پێشکەش کرا بۆ دایە شەریفە.

‏‎ ‏‎ ١٠/١٢/٢٠١٩ لەشاری هەولێر لە ڕێوڕەسمێكدا كە لە هۆتێل هەولێری نێودەوڵەتی بەڕێوەچی ڕێكخراوی ئاشتی خێرخوازیی، خەڵاتی ئاڵتونی (دایكی ئاش...